Zaragoza- top místa


Zaragoza je krásné město. Nachází se mezi Madridem a Barcelonou a ačkoli Zaragoza neleží u moře, rozhodně má co nabídnout. Z moderní architektury vás určitě zaujme Torre del Agua, která se stala dominantou města.  Byla postavena v roce 2008 a měří 76 metrů. Nabízí nádherný výhled na celé město. Její moderní design a prosklená fasáda vás určitě zaujme. IAACC Pablo Serrano je muzeum moderního umění a může se chlubit prvenstvím, protože je největší muzeum moderního umění v celém Španělsku. Pablo Serrano je uznávaný umělec a jeho sochy a kresby jsou uznávané.

zaragoza centrum

Právě jemu je toto muzeum zasvěceno. Pablo Serrano zobrazoval lidské tělo v abstraktních formách. Z moderní architektury může Zaragoza nabídnout ještě most Puente del Tercer Milenio (most třetího tisíciletí), který se klene nad řekou Ebro. Je skvělý pro procházky a jízdu na kole. Most byl otevřen v roce 2008 a je z něho pěkný výhled. Přes řeku Ebro se klene ještě další most Puente de Piedra (Kamenný most), který pochází z 12. století. Nutno dodat, že patří k nejstarším mostům ve Španělsku a najdete ho přímo v centru Zaragozy. Tento most nese přezdívku Lví most.

zaragoza

Je to z toho důvodu, že na koncích mostu jsou sochy lvů. Lev je totiž symbolem Zaragozy. Z historických památek je třeba zmínit krásný palác Aljafería z 11. století. Palác ne doopravdy nádherný a jeho zahrady jsou krásné a prostorné. Puerta del Carmen (Brána Karmen) je velmi významná památka ve městě a byla postavena v 18. století. Brána je postavená v barokním slohu a v jejím okolí se nachází spousty památek a příjemných restaurací. Pokud potřebujete odpočinek a máte rádi městkou zeleň, navštivte park Grande José Antonio Labordeta. Najdete zde upravené trávníky, cestičky, lavičky, voňavé květiny a můžete se schovat do stínu stromů. Osvěžit vás také mohou fontánky v parku. Je to ideální místo na piknik, běh, kolo, procházky a relax.